UITLEG

Zo komen criminaliteitscijfers tot stand

Uitleg

De criminaliteitscijfers op deze website weerspiegelen het aantal misdrijven binnen de politie-eenheid Den Haag. Niet iedereen doet aangifte als hij slachtoffer is geworden van een misdrijf en ook niet alle misdrijven komen ter kennis van de politie. Het werkelijke aantal gepleegde misdrijven kan dus hoger zijn dan het aantal misdrijven dat de politie registreert.

Bent u slachtoffer van een misdrijf? Doe dan altijd aangifte. Alleen dan krijgt de politie een goed beeld van de verschillende vormen van criminaliteit en kan zij gericht actie ondernemen.

Cijfers


De gegevens over het aantal misdrijven komen uit het registratiesysteem van de politie en worden maandelijks aangevuld. De cijfers worden weergegeven op een kaart van de politie-eenheid Den Haag. U kunt ook kiezen voor weergave in een grafiek en de cijfers op maandniveau direct vergelijken met de voorgaande jaren. Tevens kunt u aan de hand van een tabel zien hoe de ontwikkeling van de cijfers over een bepaalde periode verloopt in vergelijking met dezelfde periode in de voorgaande jaren. Van het aantal woninginbraken kunt u nu ook zien of het een voltooide inbraak of een poging betreft.Hoe veilig is mijn wijk