AANPAK

Zo voorkomen en bestrijden we samen criminaliteit

Aanpak

De ene wijk of buurt heeft minder criminaliteit dan de andere. Samen met veiligheidspartners als gemeenten, het openbaar ministerie, wooncorporaties, bedrijven, scholen, hulpverlening en u als wijkbewoner richt de politie zich extra op die plaatsen en locaties waar de problemen het grootst zijn

 

Van deze 'hotspots' worden de achterliggende oorzaken onderzocht . Hoe komt het dat er juist hier zo vaak wordt ingebroken? Wonen er misschien bekende inbrekers in de buurt? Zijn sommige bewoners vaker slachtoffer? Hoe is het hang- en sluitwerk? Kunnen inbrekers een huis binnenkomen door ergens op te klimmen? Is er voldoende toezicht en worden verdachte situaties en personen wel bij de politie gemeld?

 

Samen met partners wordt dan op basis van deze analyse een plan opgesteld om de problemen gericht aan te pakken: preventief én repressief. In de regel gaat bij zo'n gezamenlijke aanpak de criminaliteit snel naar beneden. Bewoners wordt nadrukkelijk gevraagd bij de aanpak mee te denken en ook zelf preventieve maatregelen te nemen.

 

Vertrouwt u het niet? Ziet u iemand rondhangen die verdacht veel interesse heeft in bijvoorbeeld een woning, fiets of auto. Hoort u glasgerinkel? Twijfel dan niet. Bel direct 112. Samen met u kunnen we de veiligheid in uw wijk nog verder vergroten.

 

 

Hoe veilig is mijn wijk